Przepis: Wegański Pudding Ryżowy 0
Przepis: Wegański Pudding Ryżowy

Chcemy zachęcić Was do wypróbowania potraw opartych o produkty roślinne, dlatego w ramach wyzwania #roślinnierazdziennie pokazujemy różne przepisy na potrawy oparty o produkty roślinne, abyśmy spróbowali choć raz dziennie zjeść wegański posiłek (obojętnie który).  

Dzisiaj polecamy na śniadanie lub podwieczorek - pudding ryżowy - idealny jeśli masz ochotę (lub potrzebujesz) ciepłego i słodkiego wsparcia 😋 Najlepiej uzupełnić go sezonowymi owocami (w lutym lokalnie będzie to jabłko i gruszka) i orzechami, aby dodać mu witamin i chrupkości 🍎🍐⁣

 

 

Składniki:⁣

  • 100g ryżu⁣
  • 200ml wody⁣
  • 600ml napoju owsianego⁣
  • szczypta soli⁣
  • 1 laska oraz szczypta cynamonu⁣
  • 1 łyżka syropu z agawy (lub innego wybranego "słodzidła")⁣
  • Dodatki: jabłka, gruszki, mandarynki orzechy,⁣

Sposób przygotowania:⁣⁣

  1. Ryż przepłucz zimną wodą. ⁣
  2. Do garnka włóż ryż, wodę, napój owsiany, sól i cynamon i gotuj na małym ogniu przez 30-40minut delikatnie mieszając, aż ryż wchłonie cały płyn. Ryż powinien być miękki, a konsystencja powinna być gęsta, wilgotna i kremowa.⁣
  3. Pod koniec gotowania dodaj syrop z agawy. ⁣

Serwuj ciepłe luz zimne z wybranymi dodatkami posypane cynamonem. ⁣

Najlepiej smakuje podane w misce z kokosa 🥥

[product id="825, 826, 827"]

Smacznego 🐼⁣⁣⁣

Komentarze do wpisu (0)

Waluty
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl